У військовому раціоні планують збільшити кількість сезонних фруктів та овочів.
З 2025 року Державний оператор тилу планує підвищити обсяги закупівлі сезонних овочів і фруктів, що дозволить зробити харчування військовослужбовців більш різноманітним і збалансованим. Цю інформацію надали представники пресслужби Міністерства оборони Львівському порталу.
Міністерство оборони внесло зміни до регламенту закупівлі свіжих сезонних овочів та фруктів, продовживши строки їх придбання. Як результат, в Збройних Силах України обіцяють більше продукції від фермерів, яка, за словами представників відомства, зазвичай відрізняється високою якістю та є більш доступною за ціною.
"Військовослужбовці будуть забезпечені більшою кількістю свіжих сезонних фруктів та овочів, таких як кабачки, помідори, картопля, капуста, яблука та інші", - зазначено в повідомленні.
Державний оператор тилу (ДОТ) почне впроваджувати нові правила закупівель вже з початку 2025 року.
"Адаптовуємо наші закупівельні процеси під умови війни. Нові вимоги до закупівлі свіжої фермерської продукції дозволять постачати в армію якіснішу та здоровішу їжу", - прокоментував заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.
Нагадуємо, що українським військовим у ЗСУ гарантують забезпечення харчуванням з урахуванням їхніх релігійних, медичних і етичних вимог. До кінця 2024 року бійці отримуватимуть сухі пайки, які відповідають кошерним, халяльним та вегетаріанським стандартам.