Шоколадний пиріг без використання борошна: ідеальний варіант для швидкого приготування, коли гості ось-ось завітають.


Для нього не потрібно багато інгредієнтів та зусиль.

Шоколадна випічка дуже популярна завдяки своєму насиченому смаку та багатому аромату.

Крістіна Марсільєзе, відома шеф-кухар і засновниця Scientifically Sweet, поділилася з виданням Express рецептом свого шоколадного торта, який вона описує як "декадентський, неймовірно смачний і надзвичайно легкий у приготуванні".

"Це рецепт, на який ви покладаєтеся для особливих випадків, званих вечерь або навіть коли у вас в останню хвилину гості в будній вечір. Він має найрозкішнішу текстуру, яка є такою м'якою та повітряною, але водночас приємною на смак і супершоколадною", - ділиться шеф-кухар.

Вона зазначила, що для приготування пирога не потрібно використовувати борошно, адже текстуру чудово врівноважать яйця та шоколад.

"За відсутності борошна цей пиріг отримує структуру з двох основних інгредієнтів: яєць і шоколаду. Яєчні білки забезпечують силу. Жовтки допомагають емульгувати шоколад із білковою рідиною, тоді як збиті білки з яєчних білків забезпечують більшу частину структури та підтягують, щоб надати цьому торту легку та повітряну текстуру", - пояснює Крістіна.

Для приготування вам знадобляться:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом круглу роз'ємну форму та покрийте її пергаментом.

Розмістіть шоколад і вершкове масло в каструлі, після чого на повільному вогні нагрівайте суміш до отримання однорідного шоколадного соусу. Дайте йому трохи охолонути.

Збийте яйця міксером до отримання повітряної консистенції. Після цього введіть цукор і продовжуйте збивати ще 6 хвилин. Поступово вливайте розтоплений шоколад, акуратно вмішуючи його лопаткою. Дбайте про те, щоб робити це повільно, аби тісто не втратило свою легкість.

Вилийте суміш в підготовлену форму і випікайте приблизно 30 хвилин, поки пиріг не підніметься і злегка потріскається на поверхні.

"Текстура цього десерту вражає настільки, що її важко описати словами. Він має щільну і насичену консистенцію, проте водночас легкий і ніжний. Кожен шматочок буквально розпадається в роті, а зверху ви відчуєте легку хрустку скоринку, що додає особливого шарму," - ділиться шеф-кухар.

Дайте десерту повністю охолонути у формі. Після цього обережно проведіть ножем по краях, щоб вийняти його. Для прикраси посипте зверху какао-порошком, а за бажанням додайте трохи збитих вершків.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати карбонару у домашніх умовах.

У прохолодні осінні дні особливо хочеться смакувати щось тепле і комфортне. Шоколадно-банановий хліб готується з легкістю і стане ідеальним супутником до чашки ароматного чаю.

Related posts