5 ключових продуктів, що сприяють довголіттю: лікар-дієтолог розкрила секрети дієти, яка щодня позитивно впливає на здоров'я.
Ці продукти можна включити у свій щоденний раціон для покращення загального здоров'я та подовження життя.
Тривалість життя визначається багатьма чинниками, включаючи вік, спадковість та навколишнє середовище. Проте численні дослідження вказують на значний вплив харчування на довголіття.
Дієтолог Келлі Кеннеді поділилася списком продуктів, які щодня сприяють покращенню нашого здоров'я.
Ось п'ять продуктів, які варто включити у свій щоденний раціон для поліпшення загального самопочуття та подовження життя.
Капуста, брокколі та цвітна капуста, містять сульфорафан-хімічну речовину рослини, яка може знизити ризик серцевих захворювань, захищаючи кровоносні судини від запалення.
"Ці овочі сприяють очищенню організму від токсинів і інших можливих шкідливих елементів. Більше того, численні наукові дослідження підтверджують, що овочі з родини хрестоцвітних можуть уповільнювати розвиток ракових клітин," - зазначає Кеннеді.
Шпинат, капуста і рукола, - одні з найздоровіших продуктів на планеті. Ці продукти зазвичай містять менше 100 калорій на фунт, що робить їх ідеальними продуктами для схуднення і управління вагою. Антиоксиданти в листовій зелені допомагають захистити ваші клітини від запалення, яке пов'язують з серцевими захворюваннями-основною причиною смерті дорослих американців.
Грецькі горіхи, мигдаль та фундук є чудовими джерелами корисних жирів, білка, клітковини та антиоксидантів.
"Ці продукти мають низький глікемічний індекс, що свідчить про їхню здатність повільно підвищувати рівень цукру в крові без різких стрибків. Завдяки цій властивості вони є важливим елементом дієти для профілактики діабету. Крім того, ненасичені жири, що містяться в горіхах, можуть сприяти регуляції рівня холестерину," - зазначила лікарка.
Чіа, гарбузове і лляне насіння, багаті клітковиною, білком і необхідними мінералами. Вони також містять велику кількість Омега-3 жирних кислот, які допомагають знизити запалення; і лігнани, що володіють протираковими властивостями.
Це один із небагатьох рослинних джерел вітаміну D. Цей важливий елемент живлення сприяє зміцненню кісток і підтримує їх здоров'я. Крім того, він допомагає зберігати ясність розуму, особливо в старшому віці. Незалежно від того, вживаєте ви гриби в сирому вигляді чи після термічної обробки, ви отримуєте корисні антивікові властивості, які вони пропонують.
Нагадаємо, раніше стало відомо про 8 продуктів, які їдять щодня японські довгожителі. Про секрети молодості розповіла сертифікована дієтологиня Мічіко Томіока.